+389 (0)2 / 3137 - 804 info@jogomerkur.com.mk

За нас

Spring green background. Garden and orchard art Design. Summer environmetal landscape concept.
** Note: Shallow depth of field

20 години традиција

seperator

Јогомеркур е компанија со повеќе од 20 години постоење на македонскиот пазар.  Од самото формирање во 1990 година се занимаваме со промет на млечни производи.

Во состав на компанијата работи и производствениот погон млекарницата “МЛЕЧНА ИНДУСТРИЈА ОСОГОВО МИЛК” со капацитет од 25000 литри дневно. Млекарницата е лоцирана на падините на Осоговските планини во релативно чист регион далеку од индустриски објекти, поточно во с. Соколарци во непосредна близина на Кочани.

Овие природни карактеристике се основа за добивање квалитетна суровина од која понатаму се произведуваат Осоговските млечни производи.

Следејќи ја традицијата на регионот, модерната технологија и европските стандарди, мајсторите со долгогодишно искуство изработуваат производи препознатливи по својата оригиналност кои што се дел од секојдневието на нашите потрошувачи.

Во 2008 година воведени се стандарди за безбедност на храна НАССР и ИСО 9001 : 2000 Сертифицирани од меѓународна сертификациона куќа. Осоговските млечни производи со својот карактеристичен вкус и арома ги освојуваат и најпребирливите гурмани.

И после 20 години останавме верни на нашите потрошувачи.

KL

Цел на компанијата

seperator
  • Основна цел на компанијата е создавање квалитетни осоговски млечни производи кои го содржат традиционалниот вкус, а сепак произведени со најсовремената технологија.
  • Во секое време на нашите потрошувачи да им понудиме здрави квалитетни осоговски млечни производи.
  • Зголемување на капацитетот на производство и производство на нови артикли.
  • Задоволни потрошувачи!

KL

Spring green background. Garden and orchard art Design. Summer environmetal landscape concept.
** Note: Shallow depth of field
youtube play